Regioroeiwedstrijden, Mededelingen en Enquêtes

Regioroeien

Ook dit jaar organiseren de burgerroeiverenigingen van Amsterdam weer de regioroeiwedstrijden. Het zijn laagdrempelige wedstrijden voor beginnende en recreatieroeiers (vanaf roeibevoegdheid/niveau I).
De wedstrijden worden gevaren bij de verschillende verenigingen in Amsterdam. De slotwedstrijd is op zaterdag 7 oktober 2023 op de Bosbaan! Er wordt geroeid in gestuurde C2x, C4x en 4x boten.

De agenda is als volgt:
– zaterdag 15 april, 14.00 uur bij De Hoop
– zaterdag 20 mei, 14.00 uur bij RIC
– zaterdag 17 juni, 14.00 uur bij Willem III
– zaterdag 16 september, 14.00 uur bij De Amstel
– zaterdag 7 oktober, 13.00 uur op De Bosbaan, georganiseerd door Amstelgeuzen en Poseidon

Verdere informatie kun je vinden op https://www.regioroeien.nl/regioamsterdam en op de posters in de hal.

Wil je meedoen? Meld je team vóór vrijdag 7 april aan via regioroeien@ricamsterdam.nl.

Marathonroeien

Er worden voor de bikkels onder ons weer diverse marathons georganiseerd op mooie plekken in ons land.

Op dinsdag 18 april organiseert R&ZV De Amstel de 18e Amstel Marathon. De Amstel Marathon is een langeafstandswedstrijd over 50 kilometer. Het is een marathon waarbij de nadruk ligt op het realiseren van een snelle tijd. Inschrijven van ploegen kan uitsluitend geschieden via het inschrijfprogramma van de KNRB. Meer info vind je op Amstelmarathon – Amstel R&ZV (amstelroei.nl).

Op zaterdag 22 april organiseren roeiverenigingen Amenophis, Pampus en Pontos zoals ieder jaar weer gezamenlijk de Nieuwland Roeimarathon. De Nieuwland Roeimarathon is 74 kilometer lang over de wateren in Flevoland en kan integraal en in estafette gevaren worden. Voor info en vragen: Roeien in Flevoland – Almere, Lelystad, Zeewolde – Nieuwland Roei Marathon (nieuwlandmarathon.nl).

Op zaterdag 8 juli vindt de NH tocht weer plaats. Een prachtige tocht van 70 km lang, met doorgaans mooi weer! De NH tocht is een aantrekkelijke marathontocht (70 km), van de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereniging. Deze tocht voert door het mooie Noord-Hollandse landschap. Vanuit Alkmaar, via Wormerveer naar Neck en terug naar Alkmaar. Breed en smal vaarwater wisselen elkaar af, soms met lage bruggetjes, waar “slippen” en/of “vallen” noodzakelijk is.  Meer info vind je op NH-Tocht – ARZV Roei.

In de hal van RIC hangen ook posters, met daarop een QR code of een mailadres, via welke je alle informatie over deze tochten kunt verkrijgen.

Nogmaals de RRRace Enquête

Al eerder ontving je de RRRace Enquête. Deze werd al door een aardig aantal leden ingevuld. Tijdens de Algemene Ledenvergadering deed Marcel Vervloet namens de RRRace Commissie verslag van de uitkomsten. De RRRace Commissie zou graag een nog breder beeld krijgen van wat de leden vinden van de RRRace en nog meer ideeën ontvangen voor ev. veranderingen. Daarom hierbij het verzoek aan iedereen die de enquête (evaluatie) nog niet heeft ingevuld om dit alsnog te doen.
De enquête vind je via deze link: Evaluatie RRRaces – RIC Ledensite (ricamsterdam.nl).
Je moet wel even inloggen (er wordt niet bijgehouden wie de enquête heeft ingevuld).

Onderzoeken: help je mee?

Wij ontvingen twee verzoeken van studenten om een enquête/vragenlijst te verspreiden onder onze leden. Voor hun studie doen zij onderzoeken en deze hebben een relatie met roeien. Onderzoek door studenten en wetenschappers is belangrijk, dus dat doen we natuurlijk graag.

Raymond Huisman (RIC-lid) en Stephanie Propritius, 3e jaarsstudenten fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, richten zich voor hun onderzoek op een veel voorkomende blessure binnen een sportvereniging, in dit geval rugklachten bij roeiers. Door middel van een enquête proberen zij in kaart te brengen hoe vaak, bij welke leeftijd en bij welk roeiniveau rugklachten voorkomen.  Deze informatie is belangrijk om na te gaan welke verschillen er bestaan binnen diverse groepen roeiers en welk preventieprogramma hierbij past. Om deze blessure in de toekomst te kunnen voorkomen of de kans hierop te verminderen stellen zij een preventieprogramma samen voor de vereniging. De enquête (voor alle roeiers) vind je via deze link: https://forms.gle/oTiqWCVq7AWQhztJ6

Alina Wundsam, master student aan de TU Delft, doet onderzoek naar de invloed van de menstruatiecyclus op de vrouwelijke roeiers en hun ‘sportroutine’. Een toelichting en meer informatie over dit onderzoek vind je bij de enquêtes:
een enquête voor vrouwelijke roeiers:
https://qfreeaccountssjc1.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_9zE0HjXARMxTTfM
en een enquête voor coaches:
https://tudelft.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_8cCAvfS2hd4f4Z8

Help je mee? Invullen kost je misschien 5, hooguit 10 minuten!

Bar ’s avonds weer open

Je zou het misschien niet zeggen, maar de zomer is in aantocht. Binnenkort kan er weer ’s avonds geroeid worden. Vanaf 1 april is op dinsdag en woensdag de bar ’s avonds weer open voor een gezellige nazit.
We hebben alleen nog niet voor alle avonden voldoende barvrijwilligers. Zijn er geen vrijwilligers, dan kan de bar niet open. Dus hierbij een oproep om je aan te melden als barvrijwilliger. Stuur een e-mail aan Marjo van Wittmarschen via marjo@ricamsterdam.nl.

Loodsdeur op zomerstand

Uit veiligheidsoverwegingen gaat vanaf maandag 27 maart de loodsdeur (tussen de hal en de loods) weer op slot en heb je weer je toegangssleutel (tag/card/bracelet) nodig om via die deur naar binnen of buiten te gaan. Het is daarom aan te raden om deze altijd mee te nemen als je gaat roeien, zodat je bij terugkomst niet voor een gesloten deur komt te staan. Heb je op dit moment alleen een tag of card en vind je het onhandig om die mee te nemen, dan kun je via toegangsbeheer@ricamsterdam.nl een bracelet bestellen. Een bracelet kost eenmalig 15 euro.

Laat het gebouw niet onbeheerd en met open deuren achter! Kijk voordat je het water opgaat of wanneer je RIC verlaat even of er nog mensen in het gebouw zijn. Is er niemand meer, sluit dan de loodsdeuren.

Werkzaamheden Berlagebrug

De Berlagebrug wordt vernieuwd. Van 24 juli tot en met 10 november 2023 wordt de Berlagebrug afgesloten voor alle verkeer. Voor fietsers en voetgangers wordt er in de periode van 3 april t/m 24 juli een hulpbrug aan de noordzijde van de brug aangelegd. Tijdens de werkzaamheden aan de hulpbrug zijn 2 van de 5 doorvaarten open (dit omdat er wordt gewerkt aan de hulpbrug vanaf grote pontons in het water). Goed opletten dus voor wie de stad in roeit!
Meer informatie en een schema van de werkzaamheden vind je hier.

Vlootschouw

Dit jaar bestaat roeivereniging De Hoop 175 jaar. De wens van De Hoop is om op zaterdag 27 mei om 15.00 uur een vlootschouw te houden op de Amstel samen met de andere Amsterdamse roeiverenigingen. Het doel van deze vlootschouw is om een statement te maken naar Amsterdam, de pracht van de roeisport te tonen en zo een hommage aan de Amstel te brengen. Wij als roeivereniging RIC vinden het belangrijk om aan deze vlootschouw deel te nemen met zoveel mogelijk boten.

Lijkt het je leuk om ook mee te roeien, dan kun je je opgeven bij Marjo van Wittmarschen (commissaris recreatieroeien) via marjo@ricamsterdam.nl.